April 7, 2005

BIG BABY

big babyCharles Burns
La Cúpula. 100p. B/N. 7'80 €

Aquest volum recull una antologia del personatge “Big Baby”, creat pel famós autor de còmic independent Charles Burns, conegut sobre tot per “Agujero Negro”. Inclou, a més d'un epíleg escrit pel propi autor, quatre històries cada una més llarga que l'anterior: “Big baby”, “Teen plague”, “Curse of the molemen” i “Blood club”. Totes elles estan envoltades de l'estil inquietant i fantasmal tan típic del seu creador, i resulta molt interessant veure com evolucionen notablement en qualitat de dibuix i guió fins arribar a la merescudament guardonada “Club de sangre” (Premi millor obra estrangera al Saló de Barcelona 1998). Val a dir que aquesta última ja fou editada de manera independent fa uns anys per La Cúpula, però pel que sembla han pensat que valia la pena una edició retrospectiva que respectés els continguts de l'original de Fantagraphics.

Moltes vegades he comentat les virtuts d'aquest autor, però per reprendre-les breument, podria resumir-les en dues: personalitat i imaginació. Una suma d'una veu pròpia, capaç de construir un estil visual i narratiu coherent i fàcil de reconèixer, i d'un imaginari basat en els clàssics fantàstics i de terror als quals dóna una nova òptica. Tot això fet des de la serenitat d'una narració gràfica impecable.

Si vos agrada Burns, trobe que aquest “Big Baby” és una bona opció. És una lectura que val la pena fer, molt interessant... alhora que esgarrifosa, clar. L'edició, com és costum en La Cúpula, és barata i per tant dolenta, però popular. Una llàstima. En qualsevol cas, resulta recomanable per aquells que encara no coneguen Burns (no sabeu el que vos perdeu).

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las April 7, 2005 5:57 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?