March 30, 2005

STRANGERS IN PARADISE pocket book #1

pocketbook01_240.jpg Terry Moore
Abstract Studio, 344p, b/n, $17'95

Definitivament, aquesta sèrie, curiosa mescla de comèdia romàntica, drama i gènere negre, guanya molt amb una bona lectura conjunta. Els pocket books que ara comença a editar Abstract Studio venen a solucionar aquest problema. Concretament el primer inclou els volums primer i segon de la sèrie regular, és a dir, 16 números i un bon grapat de lectura! Confese que en l'edició en castellà a base de lliuraments mensuals (amb sort!) de 24 pàgines no em va convèncer. Però alguna cosa tindrà “Strangers in Paradise” quan he llegit aquest volum en anglès quasi sense aturar-me. Per cert que no m'ha semblat massa exigent des del punt de vista de coneixements d'aquest idioma.

Sobre el còmic en si, comentar-vos que és tot un prodigi de classicisme, tant des del punt de vista del guió com del dibuix o la narració gràfica. De quan en quan es permet algunes eixides de to (per exemple amb personatges un poc estrambòtics o escenes oníriques on fa un canvi d'estil de dibuix), però en general se centra en anar desenvolupant una història que de bon començament descobrim que està molt ben muntada. Les trames que es van enllaçant així com els diàlegs són el millor d'aquesta obra, alhora que el fet de saber sortir-se'n bé de tan particular mescla de gèneres. El pitjor, sense dubte, certs passatges estil poema romànic d'institut que, personalment no m'acaben d'agradar tot i que son puntuals.

En conjunt, una obra interessant i sense dubte entretinguda, potser premiada en excés però amb indubtables virtuts. L'edició, que materialment no és res de l'altre món, té, això sí, una relació qualitat/preu excel·lent i es fa de recomanar.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las March 30, 2005 3:33 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?